Stap één: auto theorie

Voordat je praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Als je daarvoor slaagt ontvang je een email met een bevestiging. Je staat bij het CBR dan automatisch geregistreerd als geslaagd. Je mag tegenwoordig al theorie-examen doen als je zestien jaar of ouder bent.

Het theorie-examen voor de personenauto bestaat uit drie onderdelen:
• Een onderdeel over gevaarherkenning (25 vragen);
• Een onderdeel over verkeersregels (30 vragen);
• Een onderdeel over verkeersinzicht / risico's (10 vragen).

Verkeersinzicht en risico's

Bij de vragen over verkeersinzicht gaat het niet zozeer over wat in de wet geregeld is, maar vooral wat in een bepaalde situatie verstandig is om te doen.

Gevaarherkenning

De gevaarherkenningsvragen beantwoord je door aan te geven wat je in deze situatie zou doen:
remmen (dat wil zeggen flink snelheid verminderen of zelfs stoppen);
gas loslaten (dat wil zeggen extra attent zijn en voorbereid zijn op een andere gedragskeuze);
of niets (dat wil zeggen gewoon door blijven rijden met dezelfde snelheid).

Leerhulpmiddelen

Autorijschool Van Perlo biedt je ook de mogelijkheid om de benodigde leermiddelen aan te schaffen voor het behalen van je auto theorie. Bekijk wat de mogelijkheden zijn en ga ermee aan de slag.


Extra hulp nodig?

Voor het leren van de auto theorie zijn er verschillende mogelijkheden. Je moet vooral de methode kiezen die het beste bij jou past. We kunnen je ook extra hulp bieden om het leren van de theorie makkelijker te maken.

Bespreek de mogelijkheden

Online CBR theorie leren

Theorieles voor het theorie-examen was nog nooit zo leuk en leerzaam. iTheorie is een complete theorie opleiding en bestaat uit een compleet pakket voor de praktijkles.

Theorie examen aanvragen?

Waarom kiezen voor onze autorijschool?

Leren autorijden? Daar hoort goede en veilige begeleiding bij. Dit kunnen wij jou zeker bieden, maar wij vinden dat het ook leuk moet zijn om te rijden. Daarom zijn wij de juiste autorijschool voor jou!

Gezellig en ontspannen

Als de rijlessen ontspannen zijn, krijg je meer plezier en zelfvertrouwen in het rijden. Daar zorgen wij dus graag voor!

Rijles in je eigen omgeving

Wil jij rijlessen volgen in de regio Wijchen-Nijmegen? Dan zit je bij ons goed, want wat is er nu fijner dan in je eigen omgeving leren autorijden?

Hoog slagingspercentage

Garantie heb je nooit, maar wij doen er alles aan om jou met een goed gevoel het examen in te laten gaan. Statistieken bewijzen onze kwaliteit.

Vele jaren ervaring

Meer dan 20 jaar ervaring in het geven van autorijles: dat geeft een vertrouwd gevoel. Bij onze instructeurs ben je in veilige handen.

Autorijschool van Wijchen

logo van perlo tekst

Jij wilt graag snel en goed auto leren rijden? Dan heb je de keuze uit allerlei rijscholen. Maar wat Autorijschool Ben & Solange van Perlo anders dan anderen maakt, is dat autorijden volgens ons ook leuk en ontspannen moet zijn. Onze leerlingen leren op een prettige manier rijden en gaan zo vol vertrouwen de weg op. Wil jij dat ook? Twijfel niet en pak de telefoon!

Hoe bereik je ons?

Zwanensingel 273
6601 GL WIJCHEN

Telefoon: 06 - 51 435 935
E-mail: info@vanperlo.nl

IBAN: NL79INGB0003021312
BIC: INGBNL2A
T.n.v. SCHL van Perlo te Wijchen
KvK: 09145017