bel ons banner

Veilig, goed én plezierig autorijden leer je bij deze professionele rijschool in Wijchen!

Rijles met 16-5 jaar

Rijbewijs 17 jaar, maar rijles vanaf 16,5 jaar

Tegenwoordig is het mogelijk voor jongeren om eerder hun rijbewijs halen, namelijk al vanaf 17 jaar. Na het behalen van het rijbewijs met 17 jaar mag je tot je achttiende alleen de weg op onder begeleiding van een coach. Je kunt maximaal vijf personen opgeven als coach. De coaches komen op één begeleiderspas te staan. Tot je achttiende jaar mag je dus alleen autorijden als één van deze coaches naast je zit. Ook de coaches moeten aan eisen voldoen. Een coach moet bijvoorbeeld minimaal vijf jaar in het bezit zijn van een personenautorijbewijs en moet minimaal 27 jaar oud zijn.

Regels 2toDrive

Door de invoering van het experiment 2toDrive verandert er een aantal zaken omtrent het behalen van het rijbewijs:

  • Jongeren mogen vanaf 16 jaar het theorie‐examen voor de auto afleggen.
  • De geldigheid van het theoriecertificaat wordt verlengd naar 1,5 jaar.
  • Vanaf 16 jaar en 6 maanden mogen jongeren starten met het volgen van rijlessen.
  • Het praktijkexamen mag afgelegd worden vanaf 17 jaar.
  • Nadat de jongere het praktijkexamen met succes heeft afgerond mag hij tot zijn achttiende verjaardag alleen autorijden onder begeleiding van een coach.

Rijscholen kunnen door 2toDrive lessen aanbieden aan jongeren vanaf 16,5 jaar in plaats van 18 jaar. Kijk voor meer informatie op: www.2todrive.nl

De voordelen van rijbewijs met 17 jaar

Wat houdt het in om je rijbewijs met 17 jaar al te behalen? En waarom zou je dit willen? Het experiment 2toDrive, een initiatief van de overheid, begon op 1 november 2011. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) bekeek de resultaten. Eén van de conclusies was dat jonge automobilisten het begeleid rijden serieus nemen en al veel belangrijke rijervaring opdoen. Zo leren ze op een veilige manier autorijden voordat ze alleen de weg op gaan. Dit was ook de opzet van 2toDrive.

Ben jij 16,5 jaar en wil je zo snel mogelijk gaan autorijden? Neem contact op voor de mogelijkheden van het behalen van je rijbewijs met 17 jaar!

Ben jij 16,5 jaar en wil je zo snel mogelijk gaan autorijden?

© 2018 - 2023 Autorijschool Solange van Perlo

Website: Wiwi Websolutions