Rijles met 16-5 jaar

MGL3568

Rijbewijs op je 17e, Start met Rijlessen vanaf 16,5 Jaar!

Ben je 16,5 jaar oud en klaar om te leren autorijden? Dan heb je geluk! Bij onze rijschool kun je al vanaf 16,5 jaar beginnen met rijlessen. Dit betekent dat je al vroeg kunt starten met het opdoen van rijervaring, zodat je klaar bent om op je 17e je rijbewijs te halen. Het is een fantastische kans om een voorsprong te krijgen en al op jonge leeftijd de vrijheid van autorijden te ervaren. Dus, ben je bijna 16,5 en droom je ervan om zelf achter het stuur te kruipen? Wacht dan niet langer en begin jouw rijavontuur bij ons!

MGL3599

Regels 2toDrive

Met de komst van het 2toDrive experiment zijn er enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd in het traject van het behalen van het rijbewijs:

 • Jongeren kunnen nu al vanaf 16 jaar het theorie-examen voor de auto doen.
 • Het theoriecertificaat blijft nu 1,5 jaar geldig, in plaats van de eerdere termijn.
 • Het is mogelijk om vanaf 16,5 jaar te starten met rijlessen.
 • Vanaf 17 jaar mag het praktijkexamen worden afgelegd.
 • Na het succesvol afronden van het praktijkexamen mogen jongeren tot hun 18e enkel rijden onder begeleiding van een gekwalificeerde coach.

Dankzij 2toDrive kunnen rijscholen nu rijlessen aanbieden aan jongeren vanaf 16,5 jaar, in plaats van de eerdere leeftijdsgrens van 18 jaar. Voor meer informatie over 2toDrive, bezoek de website: www.2todrive.nl.

MGL3377

De Voordelen van een Rijbewijs op je 17e

Het behalen van je rijbewijs op 17-jarige leeftijd heeft diverse voordelen, zowel op korte als op lange termijn:

 1. Vroegtijdige Ervaring: Beginnen met rijlessen op 16,5 jaar en het rijbewijs halen op 17 jaar geeft jongeren een voorsprong in rijervaring. Dit kan leiden tot meer zelfvertrouwen en bekwaamheid op de weg.
 2. Verantwoordelijkheid en Volwassenheid: Het leren autorijden en het navigeren in het verkeer bevordert verantwoordelijkheidsgevoel en zelfstandigheid bij jongeren.
 3. Begeleid Rijden: Dankzij 2toDrive rijden 17-jarigen eerst onder begeleiding van een coach. Dit zorgt voor een veiligere leeromgeving en stelt hen in staat om praktische ervaring op te doen voordat ze zelfstandig rijden.
 4. Minder Druk: Met het rijbewijs al op zak voor de 18e verjaardag, ervaren jongeren minder druk om snel hun rijbewijs te halen, wat kan leiden tot een meer ontspannen leerproces.
 5. Mobiliteit en Onafhankelijkheid: Het rijbewijs op jonge leeftijd biedt jongeren meer onafhankelijkheid en mobiliteit, wat bijvoorbeeld handig kan zijn voor school, werk of sociale activiteiten.
 6. Langere Leertijd: Jongeren hebben een langere periode om rijervaring op te doen voordat ze volledig zelfstandig gaan rijden, wat kan bijdragen aan het ontwikkelen van betere rijvaardigheden.

Het behalen van een rijbewijs op 17-jarige leeftijd biedt dus een uitstekende kans voor jongeren om zich te ontwikkelen tot veilige en bekwame bestuurders.

2024 Autorijschool Ben & Solange van Perlo | Algemene voorwaarden | Privacybeleid

Website: Devidee